| Предишната тема :: Следващата тема |
|
| Автор |
Съобщение |
|
jorko82
 Статус: Извън линия! Рег. на: 14 Апр 2008 Мнения: 889 Местожителство: Свищов Кола: Rover 214i 75кончета |
|
Върнете се в началото Отидете в края |
|
 |
|
Rover-Explorer
 Статус: Извън линия! Рег. на: 11 Май 2007 Мнения: 363 Местожителство: Бургас Кола: Rover416SI LPG Fobos |
Пуснато на: Чет Ное 06, 2008 6:35 pm Заглавие: |
|
|
Леле Mайко! И като си представя, че и аз минах почти цялата магистрала с 160-180 миналата седмица и ме побиват тръпки  _________________ This tricycle from 1884 is the first vehicle sold with the Rover-name. |
|
|
 |
|
Lucho
 Статус: Извън линия! Рег. на: 09 Апр 2008 Мнения: 137 Местожителство: Велико Търново Кола: 200 1.4Si ОГЪН! |
Пуснато на: Чет Ное 06, 2008 6:40 pm Заглавие: |
|
|
Тези коли каточели не са за такива скорости.. да е 200 коня и косур - да, но не особено голям двигател да върви постоянно със 180 200 не бива  _________________ I'm taking the high road going above you.. |
|
|
 |
|
graver
 Статус: Извън линия! Рег. на: 21 Апр 2008 Мнения: 321 Местожителство: Русе Кола: ROVER 600 TDI POWER |
Пуснато на: Чет Ное 06, 2008 7:08 pm Заглавие: |
|
|
Хм, и какво друго е очаквал да се случи на 10 годишна кола при такава скорост за продължително време  |
|
|
 |
|
Chefo
 Статус: Извън линия! Рег. на: 06 Ное 2007 Мнения: 2436 Местожителство: Варна Кола: RT Di - Izzy |
Пуснато на: Чет Ное 06, 2008 11:22 pm Заглавие: |
|
|
И аз преди няколко седмици минах магистралата с висока скорост - между 160 и 190 ... Кошмар, направо настръхнах като четох темата.
Кой говореше, че двигателите ни са калпави??? _________________ Trans penem mihi est et ultima |
|
|
 |
|
georg1914
 Статус: Извън линия! Рег. на: 26 Ное 2007 Мнения: 349 Местожителство: Русе Кола: MG ZR 160 |
Пуснато на: Пет Ное 07, 2008 2:11 am Заглавие: |
|
|
И аз си мислех да си вземам алфа. След всички разубеждения и отзиви от келеги се отказах. Сега разбирам защо. А за роувър никой нищо не знаеше и съответно нямаше коментари Естествено всички остават много впечатлени от него  |
|
|
 |
|
graver
 Статус: Извън линия! Рег. на: 21 Апр 2008 Мнения: 321 Местожителство: Русе Кола: ROVER 600 TDI POWER |
Пуснато на: Пет Ное 07, 2008 8:43 am Заглавие: |
|
|
От коя година реално Алфата е Фиат? Имам в предвид двигателите. Като визия алфите винаги са ми допадали много повече от фиатите и ланчиите, но двигателите са си кажи речи едно към едно или се бъркам
Абе италианките са си хубави машини, но като че ли не много издръжливи- с това впечателние съм останал. |
|
|
 |
|
georg1914
 Статус: Извън линия! Рег. на: 26 Ное 2007 Мнения: 349 Местожителство: Русе Кола: MG ZR 160 |
Пуснато на: Пет Ное 07, 2008 11:09 am Заглавие: |
|
|
Те направо си ги правят като съзтезателни автомобили. Да издържат едно две състезания и това е  |
|
|
 |
|
ROVER_&_ALFA
 Статус: Извън линия! Рег. на: 28 Юни 2007 Мнения: 421 Местожителство: Пловдив
|
Пуснато на: Пон Ное 10, 2008 7:47 pm Заглавие: |
|
|
Много ги разбирате Италянките
Присъствах лично на инцидента, защото карахме в колона.. не приятна история.
ПРИЧИНАТА е най-вече... не подходящо масло
Алфите са с високо оборотни мотори и маслото е много важно за тях. Винаги трява да е Селения А ако я цедиш редовно.. дори трябва да е спортна Селения. Особенно.. Туин Спарка.
На всяка кола може да се случи това.
Има и нещо друго... въпросната кола е 2.0 ТС 155к.с.... тези коли са много цедени преди да стъпят тука в БГ.
Всеки си ги купува за ръчка
Здравето им с взима зверски и постоянно са били в критични обороти още от бебе. Много ясно, че детайлите вече на 10год. тормозена кола ще са уморени. А кво да говорим и ако не се грижиш за нея както трябва и... да експериментираш по типично Български.
Дайте ми вашите здрави Роувъри да ги покарам, само за час-два... така, както се кара Алфа и ще си говорим пак Не салата ами... на чеснов сос и кетчуп, ще стане всичко в двигателя вътре.  _________________ ROVER 200 RF 2.0L Turbocharged Direct Injection 97g. ALFA-ROMEO 145 TS 16V 97g."LUSSO"
   |
|
|
 |
|
Chefo
 Статус: Извън линия! Рег. на: 06 Ное 2007 Мнения: 2436 Местожителство: Варна Кола: RT Di - Izzy |
Пуснато на: Пон Ное 10, 2008 9:14 pm Заглавие: |
|
|
ROVER_&_ALFA
Абе, честно да ти кажа, нещо май не го долюбват много много Селения-та вече. Дали са свалили качеството, дали другите много са дръпнали ... И това във форума на Алфа. А и като четох темата, не е единствения случай с TS този, и други се оплакват Явно има някакъв сблъсък там като се съберат кофти масло, изцедена кола и фен на високите скорости
Offtopic: Брата днес каква Алфа 156 си взе ... не е истина. 2.4 JTD, 2000 година. Да ме извинят колегите с дизелови Роровци, обаче на трета ще ми се откачи главата като я настъпи ... Ами след чипа???  _________________ Trans penem mihi est et ultima |
|
|
 |
|
brigit75
Статус: Извън линия! Рег. на: 08 Май 2008 Мнения: 866
|
Пуснато на: Пон Ное 10, 2008 9:16 pm Заглавие: |
|
|
| така си мислиш щото си гладен,аз ровърите ги цедя вече 8 години и мога да ти кажа че на моето каране италианките не държат(155/2.0л twinspark),само тази сам имал,изкара почти 5 месеца.ровърите издържат около година. |
|
|
 |
|
ROVER_&_ALFA
|
Пуснато на: Пон Ное 10, 2008 9:17 pm Заглавие: |
|
|
| graver написа: |
От коя година реално Алфата е Фиат? Имам в предвид двигателите. Като визия алфите винаги са ми допадали много повече от фиатите и ланчиите, но двигателите са си кажи речи едно към едно или се бъркам
Абе италианките са си хубави машини, но като че ли не много издръжливи- с това впечателние съм останал. |
То всички, които не са имали Италянки са с това впечатление... щото така им говорят хората... ама хора дето и те не са имали
Та по въпроса ти...
Бъркаш се... Едно кък едно е силно казано. За някои неща имат много общо, но за други... не
Боксера на пример... си е изцяло Алфов. Слаган е и на модели, които вече са под влиянието на ФИАТ.
Същото е и с 8V Туин Спарковете.. Изцяло Алфови и много корави мотори с верига, слагани чак до 96-та год.
Общо с ФИАТ имат 16V Туин Спарк агрегатите, които започват след 96-та. Та техните блокове са на ФИАТ, но пък са си с Алфови глави. Същото се отнася и за JTD-тата(dizel)
ФИАТ с Туин Спарк или Боксер мотор... няма.
Както и няма 5 цилиндрова бензинка Алфа... както е при HGT-то на Браво.
Иначе Алфа минава към ФИАТ груп през 1986г. и последната ЧИСТОКРЪВНА Алфа е Алфа Ромео 75, която е със задно и са слагани мотори от 1.6 до 3.0 V6... също и 1.8 турбо
Първите нови модели под ръководството на ФИАТ през 94-та са.. 155, 145/146
Но пак ще повторя... в някой от тях 100% Алфовите мотори си остават до 96-та. Примери дадох по-горе. След това се минава само на 16V с глави от Алфа Ромео. _________________ ROVER 200 RF 2.0L Turbocharged Direct Injection 97g. ALFA-ROMEO 145 TS 16V 97g."LUSSO"
   |
|
|
 |
|
ROVER_&_ALFA
|
Пуснато на: Пон Ное 10, 2008 9:27 pm Заглавие: |
|
|
| Chefo написа: |
ROVER_&_ALFA
Абе, честно да ти кажа, нещо май не го долюбват много много Селения-та вече. Дали са свалили качеството, дали другите много са дръпнали ... И това във форума на Алфа. А и като четох темата, не е единствения случай с TS този, и други се оплакват Явно има някакъв сблъсък там като се съберат кофти масло, изцедена кола и фен на високите скорости
Offtopic: Брата днес каква Алфа 156 си взе ... не е истина. 2.4 JTD, 2000 година. Да ме извинят колегите с дизелови Роровци, обаче на трета ще ми се откачи главата като я настъпи ... Ами след чипа???  |
Ами аз съм със Селения и съм много доволен.
А не рядко я вкарвам в прекъсвачи. И на магистрала съм си подържал 190. Маслото си е още като мед. Но няма да се очудя ако, вече се е появило и менте. Да видях му на брат ти темата... сега ще го поздравяи аз А тебе кога да те очакваме в сектата? Бавиш се
2.4ЖТД-то са супер... много теглят.. пък с чип става... мама миа
Пали гуми до трета  _________________ ROVER 200 RF 2.0L Turbocharged Direct Injection 97g. ALFA-ROMEO 145 TS 16V 97g."LUSSO"
   |
|
|
 |
|
Chefo
Пуснато на: Пон Ное 10, 2008 9:32 pm Заглавие: |
|
|
Offtopic
Минава ми еретечната мисъл да засиля Роро и да се сдобия с 1.9 JTD, ама ... Няма
Засега - верен на марката!  _________________ Trans penem mihi est et ultima |
|
|
 |
|
ROVER_&_ALFA
|
Пуснато на: Пон Ное 10, 2008 9:56 pm Заглавие: |
|
|
| brigit75 написа: |
| така си мислиш щото си гладен,аз ровърите ги цедя вече 8 години и мога да ти кажа че на моето каране италианките не държат(155/2.0л twinspark),само тази сам имал,изкара почти 5 месеца.ровърите издържат около година. |
Брех.. я сподели какви Ровъри караш така злобно
Разкажи ни по-подробно и за Алфата..
Дай да си початим ся, кой е по-по-най  _________________ ROVER 200 RF 2.0L Turbocharged Direct Injection 97g. ALFA-ROMEO 145 TS 16V 97g."LUSSO"
   |
|
|
 |
| Препоръчваме ви: |
|
 |
|