| Предишната тема :: Следващата тема |
|
| Автор |
Съобщение |
|
iceto_sf
Статус: Извън линия! Рег. на: 06 Апр 2009 Мнения: 17 Кола: Rover 620 Si |
Пуснато на: Пон Авг 17, 2009 4:28 pm Заглавие: помпа съединител |
|
|
тъй като ми протекоха гумичките на долната помпа ми се налага да я сваля. На пръв поглед единствено ми се струва малко тегаво отвиването на тръбичката за спирачната течност под налягане.
Чудя се удобен ли е достъпът до нея или трябва да сваля перката за охлаждане пред нея. |
|
Върнете се в началото Отидете в края |
|
 |
|
998394
Статус: Извън линия! Рег. на: 21 Дек 2008 Мнения: 279 Местожителство: Враца Кола: Rover 618 i |
Пуснато на: Сря Авг 19, 2009 12:03 pm Заглавие: Помпа съединител |
|
|
Привет колега.Аз съм свалял горнана помпа но като гледам долната може да се свали и без да се разглобява друго нещо.Преди да отвиваш тръбичката полеи с малко спирачна течност и зачакаи 10 минути преди да опиташ.Това определено помага.Успех! _________________ Кирил Кирилов |
|
|
 |
|
iceto_sf
Пуснато на: Сря Авг 19, 2009 12:07 pm Заглавие: |
|
|
че се свали без да се сваля нищо друго, свали се,
но си е правено за хора с по-тънки ръчички или да се работи под колата.
Сега остана да се разбере дали ще мине само със смяна на гумички или ще трябва да се купува нова  |
|
|
 |
|
Dve_Lica
Статус: Извън линия! Рег. на: 23 Окт 2008 Мнения: 128 Кола: Rover 620si |
Пуснато на: Чет Авг 20, 2009 1:30 pm Заглавие: |
|
|
здравеите,някои може ли да ми каже от каде мога да си купя гумичките за горната помпа-вече нямам никакъв съединител-помпата ЛЕЕ,не капе  |
|
|
 |
|
iceto_sf
Пуснато на: Пет Авг 21, 2009 10:39 am Заглавие: |
|
|
ходих в едно сервизче на ъгъла на Кирил и Методи и Антим I в София, занимава се само с помпи и спирачки
за сега съм доволен, но съм минал 50 км.
след година - тогава ще видим |
|
|
 |
|
tiltan
Статус: Извън линия! Рег. на: 30 Юни 2009 Мнения: 55 Местожителство: Стара Загора Кола: Rover 600.Rover 213 |
Пуснато на: Пет Авг 28, 2009 7:35 pm Заглавие: Re: Помпа съединител |
|
|
| 998394 написа: |
| Привет колега.Аз съм свалял горнана помпа но като гледам долната може да се свали и без да се разглобява друго нещо.Преди да отвиваш тръбичката полеи с малко спирачна течност и зачакаи 10 минути преди да опиташ.Това определено помага.Успех! |
колега ще кажеш ли как се сваля горната помпа(и какви инмструменти да си приготвя),че днес ми потъна педала на съединителя.Свалих долната(става много лесно с гаечни ключове) и като натискам съединителя идва много малко течност по трабичката от горната помпа,затова предполагам,че е от горната.В казанчето си има течност.
А ако и някои може да каже как се разглобяват тия помпи,че и долната тече,а днес не видях как може да се разглоби това нещо.И като съвет да ми дадете нова за 80 лв. ли да взема, 2-ра употреба,която мисля,че е с течност още или да си сменя гумичките. |
|
|
 |
|
iceto_sf
Пуснато на: Нед Авг 30, 2009 4:07 pm Заглавие: |
|
|
за долната - махаш гумения маншон и теглиш бутало напред - вътре има две гумички и една пружина.
Според този, който ми ги сменя - новите били пълни ментета |
|
|
 |
|
io6o
 Статус: Извън линия! Рег. на: 04 Авг 2007 Мнения: 34 Местожителство: София Кола: ROVER 600 - F18A3 |
Пуснато на: Пет Фев 05, 2010 11:24 pm Заглавие: |
|
|
Нови помпи само цитирам Омбре, това ме посъветва той като питах за гумички с надежда в гласа. Сменяли са гумички но не е останал доволен от резултата _________________ F18 |
|
|
 |
|
basilaq
Статус: Извън линия! Рег. на: 23 Окт 2007 Мнения: 44 Кола: Rover 620 SI |
Пуснато на: Съб Фев 06, 2010 10:34 pm Заглавие: |
|
|
| На Омбре не вярвай . Разбира но предпочита леко да мине с работата и да земе бързо парите. На мен ми остави събрана предницата и наля 2 см масло над горната черта. рециклира ми полуоската та ми замяташе докато се счупи ввътрешното каре. Изобщо незнам какво ми направи като хората , а му дадох свет пари. Сега май ще сменям другата полуоска щото карах 1000 км само с нея ( нали другата беше "рециклирана "). Дано ми е сменил ролките и ремъците поне наистина та да не оправя двигателя. Склонен съм да смятам че ги е сменил щото ремъка на динамото е хлабав и свири . Поне съм сигурен че е пипнал |
|
|
 |
|
Dve_Lica
Статус: Извън линия! Рег. на: 23 Окт 2008 Мнения: 128 Кола: Rover 620si |
Пуснато на: Нед Фев 07, 2010 12:52 am Заглавие: |
|
|
| как може да давате пари за такива глупости??? толкова ли неможете да си направите колите.............. ????? и при какви идиоти ги карате та ги дотрошат???????? |
|
|
 |
|
sebulba Истински потребител
 Статус: Извън линия! Рег. на: 21 Апр 2007 Мнения: 1695 Кола: D13B2, F18A3 |
Пуснато на: Нед Фев 07, 2010 6:18 pm Заглавие: |
|
|
Омбре от 13г. се занимава с ремонти на Хонда.
Ако колата е правена от новоназначен новобранец е друг въпрос.
До сега отзивите за сервиза от всички собственици на Хонди / и някои Ровъри / са повече от добри.
Всеки може да си пише глупости, но лошото е, че много хора ги прочитат и става кофти, ако писането не отговаря на истината. |
|
|
 |
|
mom4i Истински потребител
 Статус: Извън линия! Рег. на: 27 Ное 2007 Мнения: 377 Местожителство: София Кола: Rover 600 1.8i 98 |
Пуснато на: Пон Фев 08, 2010 8:04 pm Заглавие: |
|
|
колега ще кажеш ли как се сваля горната помпа(и какви инмструменти да си приготвя),че днес ми потъна педала на съединителя.Свалих долната(става много лесно с гаечни ключове) и като натискам съединителя идва много малко течност по трабичката от горната помпа,затова предполагам,че е от горната.В казанчето си има течност.
А ако и някои може да каже как се разглобяват тия помпи,че и долната тече,а днес не видях как може да се разглоби това нещо.И като съвет да ми дадете нова за 80 лв. ли да взема, 2-ра употреба,която мисля,че е с течност още или да си сменя гумичките. Трябва да си по упорит с помпането. И при мен е така като помпах да обевьздуша ми беше малко налягането и дебита но след 15 минути помпане педала си дойде. Вече 2-пьти я правя тая процедура от както сьм я взел колата и трябва повече тьрпение. И моята горна е за смяна но ще я карам докато исписне напьлно. Иначе горната помпа се демонтира като развиеш 2-гайки който са вьтре в купето. А за разглобяването на помпите колегата ти е обяснил за долната. Тя няма зегерка така че буталото излиза без пречки след като свалиш щангичката и гумения маншон. А горнарта помпа като я свалиш отзад има зегерка която я махаш и вадиш буталото. Но невиждам смисьл да я разглобяваш ако ще я носиш на майстор му трябва цялата за да замери цилиндьра и по него да направи гумички. Пробвай при майстора на Антим 1 да я рециклираш. Той работи тая работа от много години и предполагам че е добьр.
П.С В сервиза на Омбре сьм сменял ангренажните ремьци и сьм доволен. Сутринта му я оставих и ранния следобяд беше готова. Единствено не ми стана приятно че кьсно видях че не ми е оставил пистовите ремьци за да си имам резервни. |
|
|
 |
|
sebulba Истински потребител
 Статус: Извън линия! Рег. на: 21 Апр 2007 Мнения: 1695 Кола: D13B2, F18A3 |
|
|
 |
|
iceto_sf
Пуснато на: Пон Юни 14, 2010 9:07 pm Заглавие: |
|
|
след 20 000 км. помпата протече, явно си иска нова
приемам насоки за София, от къде да купя нова или поне за марка |
|
|
 |
|
pavasim
 Статус: Извън линия! Рег. на: 03 Яну 2008 Мнения: 16 Местожителство: Плевен Кола: ROVER 620SDI |
Пуснато на: Нед Юни 27, 2010 9:09 pm Заглавие: |
|
|
| Горната помпа си е на Хонда и струва м/у 80 и 100лв. Правят се гумички разбира се. Има нови материали и технологии. На мене ги изработиха в Стара Загора. Грамотен човек трябва обаче да провери износването на цилиндъра. |
|
|
 |
| Препоръчваме ви: |
|
 |
|