сайт и форум за българските MG

Rover Group фенове

•  Влезте, за да видите съобщенията си  •  Вход •  

помпа съединител

Създайте нова тема   Напишете отговор    Rover Клуб България Форуми : Rover 600 Series
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение

iceto_sf

Статус: Извън линия!
Рег. на: 06 Апр 2009

Кола: Rover 620 Si

МнениеПуснато на: Пон Авг 17, 2009 4:28 pm    Заглавие: помпа съединител Отговорете с цитат

тъй като ми протекоха гумичките на долната помпа ми се налага да я сваля. На пръв поглед единствено ми се струва малко тегаво отвиването на тръбичката за спирачната течност под налягане.
Чудя се удобен ли е достъпът до нея или трябва да сваля перката за охлаждане пред нея.
Върнете се в началото
Отидете в края
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

998394

Рег. на: 21 Дек 2008
Местожителство: Враца 
Кола: Rover 618 i

МнениеПуснато на: Сря Авг 19, 2009 12:03 pm    Заглавие: Помпа съединител Отговорете с цитат

Привет колега.Аз съм свалял горнана помпа но като гледам долната може да се свали и без да се разглобява друго нещо.Преди да отвиваш тръбичката полеи с малко спирачна течност и зачакаи 10 минути преди да опиташ.Това определено помага.Успех!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла

iceto_sf

МнениеПуснато на: Сря Авг 19, 2009 12:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

че се свали без да се сваля нищо друго, свали се,
но си е правено за хора с по-тънки ръчички или да се работи под колата.
Сега остана да се разбере дали ще мине само със смяна на гумички или ще трябва да се купува нова
Върнете се в началото
Отидете в края

Dve_Lica

Рег. на: 23 Окт 2008

Кола: Rover 620si

МнениеПуснато на: Чет Авг 20, 2009 1:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

здравеите,някои може ли да ми каже от каде мога да си купя гумичките за горната помпа-вече нямам никакъв съединител-помпата ЛЕЕ,не капе
Върнете се в началото
Отидете в края

iceto_sf

МнениеПуснато на: Пет Авг 21, 2009 10:39 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ходих в едно сервизче на ъгъла на Кирил и Методи и Антим I в София, занимава се само с помпи и спирачки
за сега съм доволен, но съм минал 50 км.
след година - тогава ще видим
Върнете се в началото
Отидете в края

tiltan

Рег. на: 30 Юни 2009
Местожителство: Стара Загора 
Кола: Rover 600.Rover 213

МнениеПуснато на: Пет Авг 28, 2009 7:35 pm    Заглавие: Re: Помпа съединител Отговорете с цитат

998394 написа:
Привет колега.Аз съм свалял горнана помпа но като гледам долната може да се свали и без да се разглобява друго нещо.Преди да отвиваш тръбичката полеи с малко спирачна течност и зачакаи 10 минути преди да опиташ.Това определено помага.Успех!

колега ще кажеш ли как се сваля горната помпа(и какви инмструменти да си приготвя),че днес ми потъна педала на съединителя.Свалих долната(става много лесно с гаечни ключове) и като натискам съединителя идва много малко течност по трабичката от горната помпа,затова предполагам,че е от горната.В казанчето си има течност.
А ако и някои може да каже как се разглобяват тия помпи,че и долната тече,а днес не видях как може да се разглоби това нещо.И като съвет да ми дадете нова за 80 лв. ли да взема, 2-ра употреба,която мисля,че е с течност още или да си сменя гумичките.
Върнете се в началото
Отидете в края

iceto_sf

МнениеПуснато на: Нед Авг 30, 2009 4:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

за долната - махаш гумения маншон и теглиш бутало напред - вътре има две гумички и една пружина.
Според този, който ми ги сменя - новите били пълни ментета
Върнете се в началото
Отидете в края

io6o

Рег. на: 04 Авг 2007
Местожителство: София 
Кола: ROVER 600 - F18A3

МнениеПуснато на: Пет Фев 05, 2010 11:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Нови помпи само цитирам Омбре, това ме посъветва той като питах за гумички с надежда в гласа. Сменяли са гумички но не е останал доволен от резултата

basilaq

Рег. на: 23 Окт 2007

Кола: Rover 620 SI

МнениеПуснато на: Съб Фев 06, 2010 10:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

На Омбре не вярвай . Разбира но предпочита леко да мине с работата и да земе бързо парите. На мен ми остави събрана предницата и наля 2 см масло над горната черта. рециклира ми полуоската та ми замяташе докато се счупи ввътрешното каре. Изобщо незнам какво ми направи като хората , а му дадох свет пари. Сега май ще сменям другата полуоска щото карах 1000 км само с нея ( нали другата беше "рециклирана "). Дано ми е сменил ролките и ремъците поне наистина та да не оправя двигателя. Склонен съм да смятам че ги е сменил щото ремъка на динамото е хлабав и свири . Поне съм сигурен че е пипнал
Върнете се в началото
Отидете в края

Dve_Lica

Рег. на: 23 Окт 2008

Кола: Rover 620si

МнениеПуснато на: Нед Фев 07, 2010 12:52 am    Заглавие: Отговорете с цитат

как може да давате пари за такива глупости??? толкова ли неможете да си направите колите.............. ????? и при какви идиоти ги карате та ги дотрошат????????
Върнете се в началото
Отидете в края

sebulba
Истински потребител

Рег. на: 21 Апр 2007

Кола: D13B2, F18A3

МнениеПуснато на: Нед Фев 07, 2010 6:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Омбре от 13г. се занимава с ремонти на Хонда.
Ако колата е правена от новоназначен новобранец е друг въпрос.
До сега отзивите за сервиза от всички собственици на Хонди / и някои Ровъри / са повече от добри.
Всеки може да си пише глупости, но лошото е, че много хора ги прочитат и става кофти, ако писането не отговаря на истината.
Върнете се в началото
Отидете в края

mom4i
Истински потребител

Рег. на: 27 Ное 2007
Местожителство: София 
Кола: Rover 600 1.8i 98

МнениеПуснато на: Пон Фев 08, 2010 8:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

колега ще кажеш ли как се сваля горната помпа(и какви инмструменти да си приготвя),че днес ми потъна педала на съединителя.Свалих долната(става много лесно с гаечни ключове) и като натискам съединителя идва много малко течност по трабичката от горната помпа,затова предполагам,че е от горната.В казанчето си има течност.
А ако и някои може да каже как се разглобяват тия помпи,че и долната тече,а днес не видях как може да се разглоби това нещо.И като съвет да ми дадете нова за 80 лв. ли да взема, 2-ра употреба,която мисля,че е с течност още или да си сменя гумичките. Трябва да си по упорит с помпането. И при мен е така като помпах да обевьздуша ми беше малко налягането и дебита но след 15 минути помпане педала си дойде. Вече 2-пьти я правя тая процедура от както сьм я взел колата и трябва повече тьрпение. И моята горна е за смяна но ще я карам докато исписне напьлно. Иначе горната помпа се демонтира като развиеш 2-гайки който са вьтре в купето. А за разглобяването на помпите колегата ти е обяснил за долната. Тя няма зегерка така че буталото излиза без пречки след като свалиш щангичката и гумения маншон. А горнарта помпа като я свалиш отзад има зегерка която я махаш и вадиш буталото. Но невиждам смисьл да я разглобяваш ако ще я носиш на майстор му трябва цялата за да замери цилиндьра и по него да направи гумички. Пробвай при майстора на Антим 1 да я рециклираш. Той работи тая работа от много години и предполагам че е добьр.
П.С В сервиза на Омбре сьм сменял ангренажните ремьци и сьм доволен. Сутринта му я оставих и ранния следобяд беше готова. Единствено не ми стана приятно че кьсно видях че не ми е оставил пистовите ремьци за да си имам резервни.
Върнете се в началото
Отидете в края

sebulba
Истински потребител

Рег. на: 21 Апр 2007

Кола: D13B2, F18A3

МнениеПуснато на: Пон Фев 08, 2010 10:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=32586&hl

http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=30857&hl

http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=20619&hl

.....
Върнете се в началото
Отидете в края

iceto_sf

МнениеПуснато на: Пон Юни 14, 2010 9:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

след 20 000 км. помпата протече, явно си иска нова

приемам насоки за София, от къде да купя нова или поне за марка
Върнете се в началото
Отидете в края

pavasim

Рег. на: 03 Яну 2008
Местожителство: Плевен 
Кола: ROVER 620SDI

МнениеПуснато на: Нед Юни 27, 2010 9:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Горната помпа си е на Хонда и струва м/у 80 и 100лв. Правят се гумички разбира се. Има нови материали и технологии. На мене ги изработиха в Стара Загора. Грамотен човек трябва обаче да провери износването на цилиндъра.
Върнете се в началото
Отидете в края
Препоръчваме ви:
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Rover Клуб България Форуми : Rover 600 Series Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети