Rover Club Bulgaria
http://roverclub-bg.com/forum/

Светна индикаторът АВС?
http://roverclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=1935
Страница 1 от 2

Автор:  Noel [ Вто Дек 04, 2007 8:03 am ]
Заглавие:  Светна индикаторът АВС?

Добро утро! Тази сутрин ме изненада индикаторът АВС. Чудя се, какво ли може да е причинило тази негова активност. Някой да помогне - какво мислите, че трябва да предприема? Аз се сещам за спирачна течност - педалът на спирачката ми е твърд и спира нормално :shok:

Автор:  Kenshin [ Вто Дек 04, 2007 2:09 pm ]
Заглавие: 

е то не и пречи да спира нормално и да нямаш абс. провери бушона да не ти е изгорял. Спирачната течност не може да ти накара индикатора да светне според мене, едва ли си мери налягането в спирачната система пък знам ли :?: Може да ти е изскочил някой датчик някъде около спирачните апарати можеш да прегледаш. ама все пак изгасна ли после лампата или не?

Автор:  Noel [ Вто Дек 04, 2007 4:11 pm ]
Заглавие: 

Не. Нарочно пробвах след като съм изгасила двигателя. Отново светва. Благодаря за съвета .

Автор:  Kenshin [ Вто Дек 04, 2007 10:31 pm ]
Заглавие: 

8-мацата е голяма и тежка, а и сега в тва хлъзгаво време, отиди в някъде да ти го прегледат, че със спирачките шега не бива, аз продължавам да смятам че проблема е електрически

Автор:  Antifen [ Вто Дек 04, 2007 11:47 pm ]
Заглавие: 

Аз мисля, че трябва да предприемеш пътешествие към някой сервиз, ти знаеш кой.
п.п.Провери все пак с нечия помощ дали светят и двете стоп светлини отзад на колата.

Автор:  Noel [ Чет Дек 06, 2007 8:02 am ]
Заглавие: 

Много благодаря за съдействието. Както и предположи Kenshin - оказа се, че задните стопове не ми светят. Бушонче!!! Аntifen, "оня сервиз" ми се размина! :)

Автор:  vgbodurov [ Чет Дек 06, 2007 1:30 pm ]
Заглавие: 

Обаче преположението за задните стопове е точно на Antifen ;)

Автор:  Noel [ Чет Дек 06, 2007 3:05 pm ]
Заглавие: 

Вярно :?: Моля коленопреклонно Antifen за извинение :!: И пак благодаря за съветите! Лошото е обаче, че и след като смених бушона, който съвсем не изглеждаше изгорял, но профилактично... пак нито светлинка отзад, нито АВS... В "оня сервиз" няма да отида, защото, както имах повод да споделя, ме гледат като касичка. Свързаха ме с един майстор, който уж бил специалист по точно такива проблеми. Ще видим какво ще сътвори в събота, а дотогава, ако някой кара след мен, моля, да не ме попържа, ако не му светнат стоповете ми ...

Автор:  Antifen [ Чет Дек 06, 2007 10:39 pm ]
Заглавие: 

Не бива да издребняваме, кой точно какво е предположил, важното е да помогнем в случая на дамата.Когато не светят задните стоп светлини и 'бушона' им е здрав проблема се насочва към ключето над педала на спирачките или самите крушки в задните светлинни тела, при които отказва първо едната крушка, но шофьорите обикновенно не обръщат внимание на тези подробности, после отказва и другата крушка и тогава вече системата на АБС се дезактивира като светва светлинната й сигнализация на таблото (защото ако не свети нито една стоп светлина при оптимално спиране с работеща система на АБС следващият ни шофьор няма визуална сигнализация, че ние спираме в резултат, на което реагира със закъснение и се увеличава вероятността за пътно транспортно произшествие). Изправността на ключето над педала на спирачките също се следи от ЕКУ-то на АБС-а и ако дефектира се дезактивира системата на АБС поради описаната по-горе причина.

Автор:  Noel [ Пет Дек 07, 2007 9:32 am ]
Заглавие: 

Много ти благодаря! Опасявам се, че сама няма да се справя. Още в обедната почивка ще помоля колегите да ми погледнат крушките на стоповете, имам резервни, но що се отнася до ключето.... утре.

Автор:  Noel [ Вто Дек 11, 2007 8:04 am ]
Заглавие: 

Имам АВS :P Оказахте се прави - нямало маса!!!

Автор:  Antifen [ Сря Дек 12, 2007 12:42 am ]
Заглавие: 

Когато няма нищо на масата е много лошо а когато я няма самата маса е още по-лошо. :wow: :wow: :wow: Все пак най-добрия четирикрак приятел на човека е масата.

Автор:  dmk [ Чет Дек 20, 2007 12:32 am ]
Заглавие: 

Аз карам Rover 45, днес се сблъсках със същия проблем - на таблото свети жълтата лампичка ABS и съответно ABS-a не работи. Особеното при мене е че от време на време гасне и ABS-a сработва, след което след не определено време пак светва и отново не работи ABS-a... :?:

Автор:  vgbodurov [ Чет Дек 20, 2007 12:53 am ]
Заглавие: 

http://roverclub-bg.com/forum/viewtopic.php?t=977&highlight=abs

Автор:  evelinahh [ Съб Яну 19, 2008 6:50 pm ]
Заглавие:  ABS indicatior on the dashboard

Незнам дали ще помогне на някой, но да споделя опит с БМВ. Преди да хукнем по сервизи да се погледнат и всичките датчици по колелата на колата. Ако са замърсени с кал и други мърсотии, разкачени кабели (ако сте карали по ливада), неправилна позиция - се подава фалшив сигнал към АБС-а и от там -свети лампата. Идеята на тези датчици е, че подават сигнал дали колелото се върти, с каква скорост и т.н. въз основа на което работи и самият АБС.
Та за въпросното БМВ - свети лампата, ходене във фирмения сервиз - смяна на компютър, накладки и прочие за 3000лв.(фирмено, шефа така си е решил) - оправи се за точно седмица. В кварталният сервиз за 15лв му почистиха датчиците, чистят се грешките и хоп - работи нормално.

И така - визуален оглед на канал и почистване преди да запоне даването на пари.

Страница 1 от 2 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/