Здравей Гост ( Влез | Регистрация )

Часовете са според зоната UTC + 2 часа



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Проблем с паленето на Rover 414
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 23, 2012 8:23 pm 

Регистриран на: Съб Окт 20, 2007 12:22 am
Мнения: 73
Местоположение: София
Кола:

Offline
Здравейте колеги.Напоследък нещо не ми върви с моя роро.
След като започна да става студено сутрин колата отказа да пали.
Стартера върти но няма палене.Странното, е че като дам на контакт не чувам бензиновата помпа.Това нещо го прави само когато е студено.След като се стопли няма проблем.Давам на контакт - помпата тръгва(чувам я )и пали от първия път.
Днес сутринта пак така, запали чак към обяд като се стопли навън.
Възможно ли е бензиновата помпа да си заминава или някъде другаде да търся проблема.
Става въпрос за Rover 414 1.4 103kc.
Благодаря на отзовалите се.
Лек вечер!


 Профил  
 
 Заглавие: re
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 24, 2012 7:20 am 
Аватар

Регистриран на: Нед Авг 08, 2010 8:02 am
Мнения: 476
Кола:

Offline
Чудно.Прегледай релето на помпата.Не е възможно помпата ,ако работи да пали когато е топло ,а на студено да не желае.п.п.провери /малко трудоемко/ когато не я чуваш бенз. помпа дали има захранване до нея.


 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 24, 2012 11:24 am 
Аватар

Регистриран на: Нед Дек 02, 2007 7:03 pm
Мнения: 832
Местоположение: София,Freedom Islаnd
Кола: 414si/honda civic 02

Offline
свещи ?

_________________
Addicted to MG-Rover ...


 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 24, 2012 2:31 pm 

Регистриран на: Съб Сеп 01, 2012 1:45 am
Мнения: 18
Кола: Rover

Offline
Аз се сещам за няколко неща които можеш да направиш,
да не би да имаш имобилайзер на алармата и той да се бъзика, защото аз полудях в продължение на половин година колата или не палеше или гаснеше по никое време, сменях помпи, релета, а накрая заобиколх имобилайзера, прекарах + към помпата от контакта и всичко се оправи,
намери си кабелите на помпата заголи ги и с един мултиметър замери сутринта като дадеш на контакт дали отива ток до помпата, ако не отива направо си прекарай нови кабели за нея, ще си спестиш много ядове.


 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 24, 2012 7:31 pm 

Регистриран на: Съб Окт 20, 2007 12:22 am
Мнения: 73
Местоположение: София
Кола:

Offline
Благодаря на отзовалите се колеги.
Свещите са на 10 000км.Като ги свалих изглеждат като нови.
Дали отива захранване до помпата не съм проверявал/времето се затопли и сега пали, трябва да започне да дава проблеми за да проверя това./

Имобилайзера няма как да е - той блокира стартера/стартера върти/ , а не помпата
Като реша проблема ще пиша.


 Профил  
 
 Заглавие: Re: Проблем с паленето на Rover 414
МнениеПубликувано на: Вто Фев 10, 2015 9:36 am 

Регистриран на: Вто Яну 13, 2009 10:54 pm
Мнения: 145
Кола:

Offline
От 2012г. не се е ли решил проблема?
Вече и аз имам подобен проблем и не знам на къде да се насоча.

В студеното време, помпата върти, стартера върти, но колата не пали. На второ завъртане тръгва да се задави за секунда, но спира и пак върти напразно и няма ефект.

_________________
Пътна помощ Роувър-клуб:
http://roverclub-bg.com/forum/viewtopic ... sc&start=0


 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на: