Здравей Гост ( Влез | Регистрация )

Часовете са според зоната UTC + 2 часа



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Проблем с дебитомер...
МнениеПубликувано на: Пет Фев 26, 2016 10:33 pm 

Регистриран на: Нед Ное 29, 2015 12:04 pm
Мнения: 7
Кола: Rover 200

Offline
Здравейте. Имам следния проблем... Когато я запаля (и е все още студена..) си подавам газ нормално до 3/4 хиляди оборота.. държи си спокойно на 1,100/200 няма проблеми... но като загрее и започна да подавам газ, придърпва и гасне.... Получава се някакво давече... пада на 7/800 оборота (светна ми на 2/3 пъти дори и лампата за маслото.... то на тези обороти е ясно, че така ще стане...) И предполагам, че е дебитомер... :?: :?: :?: Дросела го погледнах, не е запушен, филтъра си е ок... стъпковото моторче е свалено и почистено... Мотора на свободни обороти си звучи съвсем нормално... Нещо по периферията е и за сега на дебитомер съм се спрял.. Пускам и тази тема ако някой е имал подобен проблем, да сподели мнения..
ще се радвам да ги чуя!
благодаря за вниманието!!! :pls: :roll:

EDIT: Rover 200 / 1.4 / 75hp / 99година :)


 Профил  
 
 Заглавие: Re: Проблем с дебитомер...
МнениеПубликувано на: Нед Фев 28, 2016 9:23 am 

Регистриран на: Сря Мар 18, 2015 7:53 am
Мнения: 422
Кола:

Offline
тази кола няма дебитомер,тука говорим или за МАП сензор или за кефевия датчик на компа.и също така палец евентуално


 Профил  
 
 Заглавие: Re: Проблем с дебитомер...
МнениеПубликувано на: Сря Мар 02, 2016 10:33 pm 

Регистриран на: Нед Ное 29, 2015 12:04 pm
Мнения: 7
Кола: Rover 200

Offline
Кой е този кафяв датчик на компа и къде се намира... Аз днес смених Мап сензора.. проблема си остана, значи това отпада като вариант, утре ще сменя и стъпковото моторче, няколко човека ми казаха вече, че може да е и от него.. ?
Значи когато е студен автомобила си работи напълно нормално.. форсира се и при леко и при рязко подаване на Газ няма никакви проблеми... Като минат 5/6 минути и загрее напълно започва да го прави това "давене" .... Аз мислих да сваля дросела да почистя мн хубаво клапата но я държах без филтър и видях дроселчето, функционира си напълно нормално.. (пък и няма как да има разлика като е студена или загряла, дросела е механика..) за това си мисля че е някакъв сензор или нещо такова... Ще пиша утре след смяната на стъпковото дали има някакъв резултат или не.... :) Дано е това... Че идеите вече се изчерпаха...
А ако може да препоръчате и някой който да ми направи хубава диагностика...??
Благодаря за вниманието!!! :)


 Профил  
 
 Заглавие: Re: Проблем с дебитомер...
МнениеПубликувано на: Чет Мар 03, 2016 7:34 am 

Регистриран на: Сря Мар 18, 2015 7:53 am
Мнения: 422
Кола:

Offline
и как точно го смени МАП-а ?той е вътре в компа.кафевия датчик е отпред до маркуча на радиатора


 Профил  
 
 Заглавие: Re: Проблем с дебитомер...
МнениеПубликувано на: Съб Мар 05, 2016 5:45 pm 
Аватар

Регистриран на: Нед Фев 17, 2013 6:25 pm
Мнения: 328
Местоположение: София
Кола: Roover75 v6 150к.с.

Offline
Относно диагностиката-в Казанлък,при Милен!


 Профил  
 
 Заглавие: Re: Проблем с дебитомер...
МнениеПубликувано на: Пет Мар 08, 2019 11:54 am 

Регистриран на: Пет Сеп 07, 2018 11:13 am
Мнения: 2
Кола: Rover 200

Offline
Колега и аз имам същия проблем придърпва като загрее при теб от какви излезе благодаря предварително


 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на: