Rover Club Bulgaria
http://roverclub-bg.com/forum/

Диагностиката показа:
http://roverclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=11&t=18168
Страница 1 от 1

Автор:  simona [ Нед Сеп 09, 2018 4:15 pm ]
Заглавие:  Диагностиката показа:

Вчера "Робърт" не искаше да запали и след направената диагностика показа датчик на разпределителния вал. Това ми го прави вече за втори път, от което не се страхувам. Купувам ново и се оправя, но показа и 2–ра грешка Р1472 Батърфллайн клапан променливо засмукване: застинал в отворено състояние. Колата е "ROVER" 75, V6, 2000куб. 2001г. Моля за помощ или съвет!

Автор:  gugubugu [ Пон Сеп 10, 2018 2:29 pm ]
Заглавие:  Re: Диагностиката показа:

Колежке, може ли да дадеш описанието на клапана на английски. Не намирам такъв клапан. Но може да се има предвид стъпковото моторче което задвижва вихровите клапи на колектора.

Автор:  simona [ Вто Сеп 11, 2018 1:16 pm ]
Заглавие:  Re: Диагностиката показа:

Здравей колега. Диагностиката на майстора е на български и за това каквото показа това и написах, но при проведеното от мен ръчкане в нета (чичко Гугъл), разбрах, че е точно това, което си описал по-горе. Не зная само дали след като се свали това моторче подлежи на ремонт и как да разбера дали е от него или проблема е в клапите, които са в колекторите.

Автор:  gugubugu [ Вто Сеп 11, 2018 2:35 pm ]
Заглавие:  Re: Диагностиката показа:

Обикновено може да се появят проблеми и в двете. Свалете и двете моторчета, те трябва да може да се рестартира от диагностиката и да се види дали работят коректно. Може да е блокирало едното или другото от счупена и заседнала клапа в колектора. Често с времето се чупят в задвижващата ги ос и започват да "чаткат“ в колектора или да заседнат. При това положение ще трябва май да се смени целия колектор, но той е много скъп като нов, ако не се лъжа те са комплект и не подлежат на ремонт. При нужда виж дали при Жоро в Дупница няма читав: viewtopic.php?f=13&t=5830

Ето и схемата, говорим за моторчетата с позиция 8 и 24

Изображение

Ако удариш на камък в търсенето, пиши да се разваня тук там по колегите в и около София да търсим разглобен бензинов 75 с читав всмукателен колектор.
Успех

Автор:  simona [ Вто Сеп 11, 2018 3:38 pm ]
Заглавие:  Re: Диагностиката показа:

Много ти благодаря! След петък, събота ще пиша за решаването на проблема.

Автор:  Marti4 [ Вто Сеп 18, 2018 10:54 pm ]
Заглавие:  Re: Диагностиката показа:

Не бързай с колектора! Това е моторчето за балансовата клапа! Монтирано е в горната лява страна на колектора. Сваля се много лесно, почистваш и раздвижваш клапата (пеперудата) и пробваш. Ако пак дига грешка търсиш моторче или някой, който може да го поправи. Обикновено се поврежда спойката на единия прекъсвач. Успех!

Автор:  simona [ Нед Сеп 23, 2018 9:29 am ]
Заглавие:  Re: Диагностиката показа:

Здравейте колеги. Излезе, че първият прекъсвач се е разхлабил и зъбното колело не може да го натисне. Радвам се, че се разминах само с това. Клапите не са счупени и колата отново е в ред. Благодаря, че се отзовахте на моето питане.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/